l’Ermite d’Auzan

Gelegen op de zuidelijke helling van de Costières de Nîmes, tegenover de Camargue en de Middellandse Zee. Deze locatie brengt originaliteit en delicatesse aan hun cuvées. Respect voor het milieu is een prioritair engagement voor Château l’Ermite d’Auzan.
Het domein ligt nog net in de Côtes Du Rhone en wordt gekenmerkt door een ijzerhoudende grond en een zeebries in de late namiddag. De wijnbouwer spreekt zelf van een zoute nasmaak.

We bezochten het domein einde september 2023, tijdens de laatste dagen van de oogst. 2023 belooft een uitstekend jaar te worden volgens wijnbouwers Jérôme en zijn zoon Tanguy. De regenval in Mei en Juni zorgden voor voldoende reserves in de bodem. Juli en Augustus waren droog en uitstekend voor de oogst.
We proefden het volledige gamma. We hadden de epicura (100% Mourvedre) nog niet in portfolio, maar deze wordt zeker in Oktober 2023 toegevoegd. Na een jaar op betonnen vat, gaat de epicura nog een jaar op een gebruikt houten vat. Deze laatste geeft niet meer de typische (fut de chêne) smaak, maar dient voor de oxydatie.