Fernand Engel

Fernand Engel is een wijnmakerij in de Elzas, een wijnregio in het noordoosten van Frankrijk, bekend om zijn hoogwaardige witte wijnen. De wijnmakerij is gevestigd in Rorschwihr, een pittoresk dorpje in de Haut-Rhin-departement van de Elzas.

De 62 hectare van het landgoed vergen constante aandacht. De biologische wijngaard wordt sinds 2001 uitgevoerd met het grootste respect voor de biodiversiteit.

Het organisch en biodynamisch bewerken van het land maakt de gezamenlijke ontwikkeling mogelijk van rijke microfauna aan de oppervlakte en meerdere micro-organismen in de bodem. Deze laatste zijn in staat de bodemvruchtbaarheid te garanderen en de degradatie, erosie en droogte ervan te bestrijden. Ze kunnen de vruchtbaarheid en stabiliteit van elke aangetaste bodem herstellen, omdat ze alle mineralen in de bodem ter beschikking stellen van de plant die door jaren van conventionele landbouw zijn geblokkeerd.

Het land is vruchtbaar, de wijnstokken zijn robuust en de druiven zijn gezond.
Dit langetermijnwerk garandeert de duurzaamheid van dit natuurlijke en culturele erfgoed.

Deze toewijding stelt Ferndand Engel in staat om met nederigheid en waardigheid hun verantwoordelijkheid als boeren jegens toekomstige generaties te eren.