Haut-Colombier

Al vijf generaties wijnbouwers, “Le Château Haut Colombier” werd in 1991 opgericht door de familie Chéty. Het is gelegen tussen twee van de hoogste heuvels in Blaye, waar u een verbazingwekkend uitzicht heeft op  de monding van de Gironde.

Olivier en Emanuel Chéty hebben besloten om in de voetsporen van hun vader, Jean, een wijnmaker en professor in de wijnbouw, te treden en samen te werken om de dynamiek en het gevoel van ondernemen in het familiebezit van 40 hectare te brengen.

In 2011 nam de familie Chéty een grote beslissing: hun wijnexploitatie omzetten in biologische landbouw. En in 2014 hadden ze de eerste biologische vintage.

Hier wordt wijn maken gezien als een avontuur. De twee broers, Olivier en Emanuel, zijn waardige erfgenamen van het familie erfgoed.

Als nieuwsgierige proevers gaan zij altijd voor de beste kwaliteit.