San Polo Montalcino

San Polo ligt in het zuid-oosten van de Montalcino flank op 450m boven zeeniveau. Het domein is 22ha groot, waarvan 16ha voor wijnstokken. Er heerst een zeer droog microklimaat met een grote temperatuurschommeling tussen dag en nacht.

De druiven worden met ambachtelijke zorg verwerkt om de finesse van de aroma’s van Sangiovese te versterken. De essentie van San Polo is namelijk om de wijnen terug te voeren naar de wijngaard waar de druiven groeiden, om zo het concept van terroir volledig tot uitdrukking te brengen.

Menselijk ingrijpen is erop gericht wijn dichter bij de natuur te brengen, door aan wijnbouw te doen die de bodem, het microklimaat en de biodiversiteit van het gebied respecteert. De biologische cyclus van de wijngaard, de bodem en het klimaat zijn in perfecte harmonie.

link naar het domein